21 januari 2012
12:00

Pajala IF

Referat: K4 IF/IBF Argentum - Pajala IF

Förutsättningarna inför denna låååånga bortaresa var inte de bästa. Endast 11 utespelare och en Sanna som vikarierande målvakt infann sig i bussen 06.00. När Laura blev tvungen att kliva av efter halva resan blev inte läget bättre. Men det skulle visa sig att denna tunna skara av töser skulle ge K4 en riktig match.

Matchen börjar inge vidare för vår del. Hemmalaget gör två mål inom loppet av 11 sekunder (5.21 & 5.32) och jag misströstar lite och tänker att detta blir ingen rolig historia. Men så reducerar Evvis två minuter senare och vi börjar ha lite anfallsspel. Fortfarande är K4 det laget med mest boll, men vi sticker upp och skapar en del farligheter med jämna mellanrum. 10.30 grötar K4 in 3-1. Det resultatet ser ut att stå sig perioden ut, men med 45 sek kvar sätter Jani 3-2. Med lite flyt hade det kunna stå 3-3 i paus, men vi är väldigt nöjda med resultatet då K4 är bättre än oss.

Andra perioden är betydligt jämnare. Efter ca 2 min kommer Agnes och Viola i en två-mot-etta Agnes skjuter, bollen går utanför, hamnar hos Viola som spelar tillbaka den åt Agnes som inte gör ngt misstag och sätter snyggt kvitteringen "rätt upp i krysset". Så ska karriärens första a-lagsmål se ut! Nu har vi hemmalaget på kroken. Först har Evvis ett jätteläge mitt i slottet, men skottet går utanför. Sen kommer Mikkis fri, drar målisen och ska bara lägga in bollen i öppet mål, men missar och lägger bollen i burgaveln på ngt oförklarligt sätt. Vår chansorgie slutar inte här. Plötsligt bryter Agnes ett uppspel samtidigt som hela hemmalaget får för sig att byta med ett friläge för Agnes som resultat. Tyvärr räddar målvakten och matchen är fortsatt jämn. Efter drygt 13 minuter får vi frislag i bra läge. Evvis petar åt Mikkis som skjuter ett bra skott som målvakten är på men inte kan hålla. Bollen rullar långsamt över hennes ben och försvinner bakom henne. Jag är helt övertygad att bollen rullat in och kan inte låta bli att tjuta lite av glädje. Men istället för jublande "gultröjor" är det enda jag hör skrattet från en hel hall som just blivit bjuden på underhållning på högsta nivå av en "galen gubbe" från Pajala. Nåväl. Det roliga för vår del slutar här. 16.13 gör hemmalaget 4-3 och minuten senare åxå 5-3. I paus känner vi att detta inte på ngt sätt är kört. Vi har skapat massor med kanonlägen och två mål upp är inte mycket.

Vårt hopp är att få in en tidig reducering och sedan jaga kvittering. Så blir det inte. Istället gör K4 6-3 redan efter en dryg minut och då är det rullgardin ner för oss. Vårt vilda kämpande och uppoffrande spel är som bortblåst och målen trillar in med jämna mellanrum bakom en duktig Sanna. Med 1.47 kvar gör vi vårt nästa mål då Evvis styr in ett skott från Stina. Saken är bara den att hemmalaget lyckats skrapa ihop 14 mål och matchen har sedan länge varit avgjord. Inga fler mål faller och vi förlorar med 10 bollar.

Sanna gör en kanonmatch i mål och har man i åtanke att hon bara tränat i mål en vecka blir hennes bedrift än större. Vår andra kedja med unga tjejer, Agnes, Viola & Tova står upp bra matchen igenom och samtliga gör sin bästa match för säsongen. Att bensinen tog slut är förståeligt. Men jag tror att matchbilden i tredje sett annorlunda ut om vi satt en eller ett par av våra jättelägen i andra.